Aluminiumfolie vergeten…

tinfoil1

Johan was vanavond naar norskkurs, dus ik was alleen thuis en ineens hoorde ik geklop op de deur. Omdat ik niemand verwachtte deed ik de deur een beetje aarzelend open. Er stond een man voor de deur en ik dacht eerst dat het een verkoper was, maar het bleek iemand van de Noorse overheid die kwam controleren of we wel een vergunning hadden voor onze televisie. Bij het invoeren van onze spullen hebben we aangegeven op het douaneformulier dat we een televisie meenamen (inclusief type nummer). We hadden alleen nog geen vergunning voor onze televisie.

Ik dacht eerst dat we een boete zouden krijgen maar dat was gelukkig niet zo. Het was allemaal geen probleem en de gegevens zijn opnieuw genoteerd. Maar net als vroeger in Nederland moet je hier kijk en luistergeld betalen (overigens is dat in Nederland in 2000 afgeschaft maar daarvoor is de eerste belastingschijf met 1,1 procent verhoogd). Kosten per jaar 2580 kronen (350 euro).  http://www.nrk.no/informasjon/lisens/1.8037439

Hadden we misschien toch onze televisie moeten inpakken in aluminiumfolie (zoals men deed op 1 april 1969): http://www.beleven.org/vandaag/1_april


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in E:\HostingSpaces\DeKoning6\johanenmonique.nl\wwwroot\wp-includes\class-wp-comment-query.php on line 388

1 thought on “Aluminiumfolie vergeten…”

 1. Hallo Johan en Monique

  Hier een berichtje uit Zaandam.

  Wat hebben jullie gebuffeld zeg en wat fijn om te lezen dat alles zo langzamerhand weer op de rit zit.
  Als we het zo bekijken wonen jullie fantastisch en hebben jullie het naar jullie zin, dat is goed om te weten.
  Jullie oude woning is nog steeds leeg net als de woning bij ons op het rijtje op de hoek, maar daar en tegen is het huis van jullie vorige buren verhuurt.
  Jawel niet verkocht, het schijnt dat er te veel moest gebeuren in de ogen van de makelaar dat deze niet verkocht kan worden.
  Raar maar waar.
  Maar goed het wordt gelukkig weer een beetje leefbaarder tegen over ons.

  Verder weet ik niet of jullie het al wisten, maar heeft Johan van Hannie een maand geleden een hartaanval gehad, gelukkig vertrouwde Hannie het niet en heeft 112 gebeld.
  Hij was toen meteen geholpen in de VU en het ging goed, tot afgelopen weekend hij weer een aanval kreeg.
  Om een lang verhaal kort te maken(want er is heel wat gebeurt met hem), zijn hart heeft een behoorlijke opdonder gehad en vandaag heeft hij een pacemaker gekregen die met succes is geplaatst.
  Volgens de eerste berichten slaat dit goed aan bij Johan en als morgen(vrijdag de 28e sept.) de testen goed zijn mag hij al naar huis.

  Nou zo zie je maar weer hoe het lopen kan.

  Ik zou zeggen Johan en Monique geniet ervan en pluk de dag, en heel veel plezier en succes in Oslo.

  Groetjes van Jomi en John

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *