Afval scheiden met George Baker

Posekongen

In Oslo zijn ze deze zomer begonnen met afval scheiden om bepaalde milieu doelstellingen te halen. Het verschil met Nederland is dat je geen groene en zwarte bak heb. Hier gaat afval scheiden door het in aparte zakken te doen.

Bij de supermarkt kun je gratis groene en blauwe zakken halen. In de groene zakken gaat de GFT en in de blauwe zakken gaat plastic. Overig afval gaat in een normale vuilniszak of in een tasje van de winkel. De verschillende kleuren zakken stop je vervolgens in dezelfde container.

Papier wordt hier ook gescheiden, daarvoor staat een aparte container buiten. Overigens mag bij het papier ook de drink pakken van bijvoorbeeld de melk.

Op heel veel flesjes zit statiegeld. In Nederland heb je dat alleen op de 1 of 1,5 liter flessen en flesjes bier, hier zit ook statiegeld op blikjes drinken en kleine PET flessen van 0,5 liter.

Om een en ander te promoten hebben ze in Oslo een tijdje reclame posters opgehangen van Bagsy de posekongen (de tassen/zakkenkoning). Heb alleen het idee dat die posekongen hele andere dingen doet met zijn “Little green bag”…


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in E:\HostingSpaces\DeKoning6\johanenmonique.nl\wwwroot\wp-includes\class-wp-comment-query.php on line 388

2 thoughts on “Afval scheiden met George Baker”

  1. En zo doet ieder land het weer anders. Lijkt me wel een beetje omslachtig om alle gekleurde zakken in een container te doen om vervolgens de zakken weer te sorteren. Misschien ze toch een tip geven dat het ook in een keer in de betreffende gekleurde container kan ha, ha.
    Wel leuk de dingen die je mee maakt en anders zijn.
    Nou ik kijk alweer uit naar je nieuwe bevindingen.

    Carolina

  2. Vanmorgen weer genoten van jullie verhaal, vandaag vaak aan gedacht toen we het tuinhuisje aan het beeitsrn waren. Zorgen dat de honden niet in de buurt kwamen anders hadden we een green doggie. Groetjes uit Purmerend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *