We gaan verhuizen en nemen mee… 3 katten

IMG_20120731_222444_crop

Sinds we terug zijn in Nederland zijn we voornamelijk bezig geweest met opruimen en spullen verkopen. Dat gaat aardig goed en we krijgen steeds meer overzicht over de spullen (zooi) die we hebben.

Buiten opruimen en verkopen was het ook belangrijk om voorbereidingen te treffen voor het meenemen van onze BMW naar Oslo. Nee geen auto… maar onze drie 3 katten: Banjer, Miepie en Whiskey. Op verschillende websites hebben we informatie ingewonnen over wat we allemaal moeten regelen om ze mee te nemen naar Noorwegen. Opzich is het wel te overzien.

Belangrijk is dat de katten zijn ingeent tegen hondsdolheid (rabies). Deze inenting moet minimaal 21 dagen voor vertrek gegeven zijn. 17 juli zijn we daarom naar de dierenarts geweest om de inentingen te halen. Buiten de inentingen hebben we ook de dierenpaspoorten in orde laten maken. Enkel Miep had een paspoort, de andere twee niet. In het paspoort worden de inentingen bijgehouden en staat ook het chipnummer. Het is ook een voorwaarde dat je kat gechipt is. Dat was bij ons al het geval maar voor de zekerheid toch even de chips laten controleren. Bij Whiskey lukte het niet meer om deze te vinden en daarom heeft hij een nieuwe chip gekregen. Nu maar hopen dat hij niet met twee codes gescant wordt bij de douane in Oslo…

Op 18 augustus komt de verhuiswagen, de 19de vliegen we naar Oslo (zonder katten). De verhuiswagen komt de 20ste/21ste aan in Oslo. Dan hebben we nog twee dagen om de spullen een plekje te geven want de 23ste vliegen we weer terug (naar een leeg huis) om de katten op te halen. Zaterdag 25 augustus vliegen we dan met de katten weer naar Oslo.

Vliegtickets regelen en vervoer van de katten met KLM zorgde nog voor een kansloos “Ik Vertrek” moment. Dat is zo’n moment in het tv programma waarbij er iets doms gebeurt waarbij je denkt hadden ze dat van te voren niet kunnen bedenken. Telefonisch hadden we tickets gereserveerd en doorgeven dat we 3 katten willen meenemen in het ruim. Daarbij moet je aangeven hoe groot de kennels zijn die je meeneemt en wat het gewicht per kennel inclusief kat wordt. Uhhh we hebben nog geen kennels dus hoe groot moeten die zijn. Op internet is een berekening te vinden waarmee je kan bepalen hoe groot de kennel minimaal moet zijn (http://www.iata.org/whatwedo/cargo/live_animals/Pages/pets.aspx). Het komt er kort op neer dat de kat moet kunnen zitten en staan zonder zijn hoofd te stoten. Banjer, onze grootste kat, opgemeten is 40 centimeter hoog. Dus een kennel van 68 x 51 x 48 voldoet. Dit is ook de kleinste kennel die is toegestaan op deze vlucht. Conclusie: alle drie krijgen ze een kennel van deze omvang waar Miep wel 10 keer inpast :). Nog snel even de katten wegen (met behulp van de Wii) en alle informatie een half uurtje later doorgeven. Tijdens het doorgeven werd bevestigd dat de katten inderdaad mee konden. Helemaal top dus!

Nu nog de kennels bestellen. Via internet vonden we mooie kennels voor een schappelijke prijs. Enkel de maten wijken iets af: 72 x 52 x 51. Maar gewicht van de kennel blijft gelijk. Afgelopen zaterdag toch even bellen met KLM. Volgens de medewerkster was dit geen probleem maar werden de nieuwe maten wel doorgeven en moest het opnieuw bevestigd worden.  Volgende dag even terugbellen om te kijken of meenemen van de katten weer bevestigd is.

Of de katten mee mogen kun je ook online zien. Dus voordat we gingen bellen even gekeken via Manage mijn Boeking. Resultaat: geen resultaten op dit boekingsnummer gevonden. Wat!?!? Direct KLM bellen. De k atten waren bevestigd enkel we hadden onze reservering van onze eigen tickets nooit bevestigd. Daardoor was de boeking weer geannuleerd. We hebben dus in een week tijd 3 keer gebeld met KLM en geen een medewerker herinnerde ons dat we onze reservering moesten bevestingen!!! Dit was dus het “Ik vertrek” domper moment :) Gelukkig kon dezelfde boeking (tegen zelfde tarief) worden aangemaakt en controleerde de persoon direct even of vervoer van de katten bevestigd kon worden. Deze kwam meteen door en daardoor was de boeking weer in orde. Direct naar Schiphol gereden om onze tickets te betalen omdat dit niet online kon.

Wat staat er nu nog op het BMW programma:

  • Ontworming door dierenarts maximaal 10 dagen voor vertrek. Dat moet opgenomen worden in paspoort
  • Laten opstellen van gezondheidsverklaringen in het engels door de dierenarts
  • Bij aankomst in Noorwegen moeten ze langs de douane voor controle
  • Binnen 7 dagen na aankomst moeten ze nogmaals een ontwormingskuur krijgen door een Noorse dierenarts

Het is nu nog een krappe drie weken tot de verhuiswagen komt. Monique is al vrij, morgen is haar afscheid op het werk, en mijn laatste werkdag is 10 augustus. Allemaal momenten waarbij je toch even stilstaat waar je nu eigenlijk mee bezig bent.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in E:\HostingSpaces\DeKoning6\johanenmonique.nl\wwwroot\wp-includes\class-wp-comment-query.php on line 388

4 thoughts on “We gaan verhuizen en nemen mee… 3 katten”

  1. Waar je allemaal geen rekening mee moet houden.. fijn ook dat ze zo attent zijn om je nog even te wijzen op iets wat je wellicht vergeten bent. Fijn hoor, dat het nu allemaal lukt.. Voor jullie dan he. Voor ons wat minder 😉

  2. Hoi Monique, veel sterkte met je laatste werkdag. Het eerste afscheidnemen is begonnen. Gelukkig blijft online contact mogelijk. Groetjes van Hans en Marijke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *